[FOTO GALERİ] New York Otomobil Fuarı’nda son model arabalar göz doldurdu

[FOTO GALERİ] New York Otomobil Fuarı’nda son model arabalar göz doldurdu

New York şehrinde başlayan 114. Uluslararası Otomobil Fuarı’nda son model araçlar görücüye çıktı. General Motors, Ford, Chrysler gibi Amerikan markaları başta olmak üzere Alman, Japon, Güney Kore ve İngiliz markaların 2015 model araçlarının öne çıktığı Javit Center’daki fuarda 40’tan fazla  otomobil markası yer alıyor.

Yılda ortalama 1 milyon insanın ziyaret ettiği otomobil fuarı 18-27 Nisan arası ziyarete açık olacak. Yaklaşık 78 bin metrekarelik alanda bin adet arabanın sergilendiği fuarda, Alman markası Mercedes’in spor arabası S63 AMG Coupe ve Volkswagen’nin yeni Jetta Hybrid modeli ilgi görenler arasındaydı. Tek kapılı olan S63 AMG, 577 beygir gücüne sahip. Mercedes, spor arabasını 2014 sonbaharında 150 bin dolardan başlayan fiyatla piyasaya sürmeyi planlıyor.

Volkswagen ise Jetta Hybrid modelini görkemli bir törenle tanıttı. Fuarın en pahalı arabası ise Fransız otomobil  markası Bugatti Veyron oldu. Yılda 40 civarında araç üreten Bugatti Veyron, üç saniye içinde saatte 60 mil hıza ulaşabiliyor. Arabanın ortalam ücreti ise 2.5 milyon dolar civarında. İtalyan markası Alfa Romeo 22 yıl aradan sonra ilk defa fuardaki yerini aldı. Mazda’nın spor modeli MX-5 Miata bu yıl 25. yıl dönümünü kutladı. Şirket, ABD genelinde satılmak üzere toplam 100 adet MX-5 Miata, sipariş aldı.

Japon markası Nissan ise Murano ve Versa Sedan modelleri ile şova katıldı. Amerikalı otomotiv devi General Motors (GM) ise yeni ‘Z06 Corvette’ ve Chevrolet ‘Trax SUV’ modellerini tanıttı. Japonların lüks araba markası Lexus da 2015 model spor ve sedan model arabalarını sergiledi.

Dünyaca ünlü spor araba markası Porshce’nin 1964 yılında ürettiği arkadan itişli ‘Porsche 911’ ilgi gören araçlar arasındaydı.

‘Jeep’ şirketi ise basın mensuplarının fuar alanında kurulan 5 metre yükekliğindeki engebeli yolda 4X4 arazi araçlarına binmesine izin verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.