Piskopos Mokissos, Gülen hareketini Fatih dönemine benzetti

Piskopos Mokissos, Gülen hareketini Fatih dönemine benzetti

New Hampshire Türk Kültür Merkezi (TTC) ve Barış Adaları Enstitüsü’nün (PII) birlikte organize ettiği yıllık ikinci ‘Dostluk Yemeği ve Ödül Töreni’ programı Manchester Radisson otelinde gerçekleştirildi.

Sayıları 100’ün üzerinde seçkin konukların katıldığı programda, iş ve siyaset dünyasının önemli isimlerinin yanı sıra eğitim ve media temsilcileriyle sivil toplum liderleri de katıldı.

IMG 9683

Programda New Hampshire Eyalet Meclis Başkanı Terie Norelli, daha önce Türkiye’ye iki kez giden milletvekili Lenette Peterson, Türkiye Cumhuriyeti Boston Başkonsolos Yardımcısı Derya Kara ve Dr. Jon Pahl konuşmacılar arasında yer aldı.

Gecenin Onur konuğu ve aynı zamanda ana konuşmacısı olan Yunan Ortodox Piskoposu Demetrios Mokissos, kültürler ve inançlar arası diyalog üzerine yaptığı konuşma ile konuklar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. İstanbul’un fethinden sonra Fatih Sultan Mehmed Han’ın fermanıyla şehirdeki patrikhane ve din adamlarına karşı müsamahasına dikkat çeken  Piskopos Demetrios, günümüzde de benzer örneklerin Gülen Hareketi sayesinde yaşatıldığını belirtti. Demetrios, Hocaefendi’nin günümüzde çokça ihtiyaç duyulan dinler arası diyalog adına her türlü eleştiri ve zorluğa rağmen gönüllüler hareketini tüm dünyaya yaymayı başardğını sözlerine ekledi.

IMG 9767

Programın ikinci kısmında ise PII adına verilen  ödüller sahiplerini buldu. Geçen yılın görüntülerinden derlenen video sunumun ardından bu yılki medya ödülü 150 yıldır yayın yapan ‘The Union Leader’ gazetesi adına bu kurumun editör ve başkanı olan Joseph McQuaid’e verildi.

Joseph McQuaid yaptığı konuşmada, 150 yıl boyunca üç kuşaktır ailesinin gazeteyi yönettiğini hatırlattı. Başında bulunduğu gazetenin eyaletinin sosyal ve kültürel hayatına kattığı zenginlik gibi TCC’nin de New Hampshire için yeni bir ses ve renk kattığına dikkat çekti.

Yoksul çocuklar için eğitim imkanları sağlayan  ‘Network for Educational Opportunities’ kurumunun direktörü Kate Baker ise Eğitim Ödülüne layık görüldü. Baker, ödülünü New Hampshire Federal Senatörü Jeanne Shaheen’in eşi eski Federal Başsavcı William Shaheen’in elinden aldı. Ödül sırasında duygu dolu anlar yaşayan Baker, yıllardır gönüllü olarak yüzlerce çocuğa eğitim fırsatı sağladıklarını dile getirdi.

IMG 9771

Gece toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.