San Diego’da Diyalog ve Dostluk Yemeği

San Diego’da Diyalog ve Dostluk Yemeği

Pacifica Enstitüsü, California’nın San Diego şehrinde Diyalog ve Dostluk Yemeği düzenledi. Yemeğe akademisyen, bürokrat, işadamı, ve dini temsilcilerden oluşan yaklaşık 170 davetli katıldı.

La Jolla’daki Marriot Otel’de bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen yemekte açılış konuşmasını yapan Enstitü Başkan Yardımcısı Atilla Kahveci, farklı inanç ve kültür gruplarını buluşturan organizasyonlarının kültürler arası anlayış, dayanışma ve barışın gelişmesine yönelik önemini anlattı.

Gece boyunca Birleşik Eyaletler Savcısı Cindy Cipriani (First Assistant U.S. Attorney), FBI’dan Mark Hudson (Assistant Special Agent in Charge), ve Saint Luke Katolik Kilisesi’nden Rahip Ron Cochran gibi önde gelen toplum temsilcilerinin konuşmalarına yer verildi. Ana konuşmacı gazeteci-yazar Mustafa Akyol ise son kitabı “Islam without Extremes”i tanıttı.

Yazar Akyol konuşmasında sağduyusuz medyanın yanı sıra çeşitli ülkelerdeki baskın kültürel unsurların ve otoriter rejimlerin İslam’ın yanlış anlaşılmasındaki rolüne ilişkin örnekler verdi. Başsavcı Cipriani ise konuşmasında kültürel farkındalık ve farklılıklara saygının hukuk alanındaki uygulamalara yansıtılmasının, toplumsal huzur ve güven açısından önemini vurguladı. Cipriani, ABD başkanı Barack Obama’nın üst düzey yetkililerin toplumun her kesimine ulaşması ve kaynaşması gerektiğine dair mesajını yineledi.

Daha sonra söz alan Rahip Cochran ise kilisesindeki cemaati Pacifica aracılığıyla Ramazan ayı boyunca evlerinde iftar yemeğine davet eden gönüllü ailelere teşekkür etti. Cochran ayrıca ilk karşılaşmada cemaatinin sergilediği önyargılı tavırların değişmesinden duyduğu mutluluğu ve gelecek için oluşan umudunu da dile getirdi.

Türk Sanat müziğinin canlı icra edildiği gecede Pacifica Enstitüsü San Diego şubesinin Danışmanlar Kurulu’na diyalog çalışmalarına katkılarından dolayı plaketler dağıtıldı. Ayrıca hizmet hareketini anlatan, ABD dahil altı farklı ülkede çekilen, ve ABD’nin prestijli TV kanallarından PBS’te gösterime girmesi beklenen “Love is a Verb” adlı belgeselin tanıtımı yapıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.