‘Topluluklar Festivali’nde Türkiye standına büyük ilgi

‘Topluluklar Festivali’nde Türkiye standına büyük ilgi

Las Vegas Üniversitesi’nin her yıl düzenlenen “Topluluklar Festivali” programında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Öğrenci Derneği’nin standı yoğun ilgi gördü.

Bu yıl 18’incisi düzenlenen festivalde, kendi kültür ve yemeklerini tanıtmak isteyen öğrencilerin katılımıyla 250’nin üzerinde stand kuruldu. Türk mutfağından döner, kısır, sigara böreği, türk kahvesi ve baklavanın sergilendiği Türk Öğrenci Derneği’nin standı, festivalin en popüler standlarından oldu.

20140412 161235Festival komitesi, bütün standları gezerek hem bilgi topladı, hem de kendilerine ikram edilen yiyeceklerin tadına baktılar. Yiyecek satan standlar aynı zamanda satılan besinlerin toplum sağlığını tehdit eder nitelikte olmaması adına hem festival öncesinde, hem de festival sırasında değişik zamanlarda ilgili sağlık personeli tarafından teftiş edildi. Bütün değerlendirmeler neticesinde bu yılın  ‘En İyi Yemek’ ödülü, Türk Öğrenci Derneği’nin standına lâyık görüldü. Özellikle öğlen ve akşam üzeri saatlerinde döner kuyruğuna giren insanlara siparişlerini yetiştirebilmek için canla başla çalışan Las Vegas’lı Türk öğrenci ve gönüllüler, hiç beklemedikleri bu sürpriz karşısında günün sonunda yorgunluklarını bir nebze de olsa unuttular.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.