23 Nisan Türk-Amerikalıları buluşturdu

23 Nisan Türk-Amerikalıları buluşturdu

Texas’ın başkenti Austin’de yaşayan Türkler 23 Nisan Pikniği’nde biraraya geldi.

 

ATAA Austin’in (Austin Türk American Assosication) organize ettiği ve Raindrop Türkevi’nin destek verdiği piknikte çocuklar doyasıya eğlenirken veliler de sohbet ve kaynaşma fırsatı buldu.

 

Bu yıl 3.sü düzenlenen etkinliğin farkının şehirdeki tüm Türkleri kapsaması olduğunu vurgulayan ATAA Başkanı Şanver Ceylan, “Bu seneki toplantımız, diğer senelerden farklı olarak organizasyona tüm Türklerin katkı yapması sayesinde daha bir coşkulu ve renkli geçti.” dedi. Ceylan şöyle devam etti: “Öncelikle bu güne katkısı olan herkese gönülden teşekkürlerimi sunmak isterim. Bu bir ekip işiydi. Gereken koordinasyon ve çalışmalar, aylar öncesinden başlatılıp herkesin koşulsuz özverisiyle çok güzel bir güne dönüştü. Hanımlar birbirinden nefis yiyeceklerle bizlere ziyafet çekerken, Raindrop’un sunduğu döner herkesi bir hayli memnun etti.”

MAHALLEDEKİ OYUNLAR

Etkinliğin en şanslı grubu elbetteki çocuklardı. Veliler Fuat Akı ve Ali Taylan Hacıvat ve Karagöz oyunuyla minikleri eğlendirdi.

Piknikte çocuklar yağ satarım bal satarım, yakan top, misket, kutu kutu pense, sek sek gibi geleneksel oyunlarımızı oynadı.

Hazırladığı birbirinden cazip oyunlarla çocukları eğlendirerek öz kültürlerini öğreten Candan Serbest “En güzeli büyükten küçüge herkesin yüzündeki gülümsemeydi. Ben bunu hatırlayacağım. Çocuklarımızın neşesi bize de bulaştı. Onlar oynarken araya girip bu oyunlara katılan büyükleri görmek; yapılan tüm hazırlıklara yardımcı olmak, güleryüz, güzel yemekler… Daha nice güzel kutlamaları hep birlikte yaşamak ümidi ile.” diye konuştu.

 
EN OLGUN ÇİFT

Çocuklar için düzenlenen kutlamaların sürprizini Texas’ın en kıdemli çiftini sahneye davet eden Raindrop Müdürü Onur Kaya yaptı. ABD’ye yerleşen ilk Türklerden Dr. Turan Argun (85) ile eşi Rezan Argun’a bir buket karanfil hediye eden Kaya, “Ülkemizin bayrağını buralara yarım asır önce, 1959’da getiren Turan amcamızı ve sevgili eşi Rezan teyzemizi tebrik ediyor, Allah onları başımızdan eksik etmesin diyoruz. Kendileri buradaki her kesimden evlatlarının ortak değeri.” şeklinde konuştu. Duygulandığı gözlenen Turan Argun da orada asılı Türk bayrağını göstererek, “Bizler hepimiz aynı vatanın çocuklarıyız. Burada çok güzel bir tablo oluştu, iftihar ettim. Zaten aynı memleketin insanlarına hele de Türkiye’den bu kadar uzakta ayrılık gayrılık yakışmaz, en kötü günümüz bu bayrağın altında hepimizin mutlu olduğu bu gün gibi olsun” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.