Albuquerque belediye başkanı Türklerle birlikte et dağıttı

Albuquerque belediye başkanı Türklerle birlikte et dağıttı

New Mexico eyaletine bağlı Albuquerque şehrinin Belediye Başkanı Richard J. Berry, Amerikalı Türklerle birlikte ihtiyaç sahiplerine kurban eti ve yemek dağıttı. Raindrop Helping Hands Vakfı tarafından yapılan bağışı duyurmak için Albuquerque Rescue Mission’da (Yardım Kurumu) bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Berry bağışın şehirdeki toplumsal dayanışma açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.   Başkan Berry yaşananları şöyle özetledi: “Birkaç hafta önce belediyeye bir telefon geldi. Arayan Raindrop Türkevi’ydi. Bağıladıkları kurban etleri ve hazırladıkları yemekleri ihtiyaç sahiplerine dağıtmak istiyorlardı. Biz de kendilerine Albuquerque Yardım Kurumu ile ortaklaşa dağıtabileceklerini söyledik.” Raindrop ile daha önce de farklı alanlarda işbirlikleri yaptıklarını hatırlatan Berry, “Son birkaç yılda Raindrop’la birlikte birçok aktiviteye imza atma fırsatı bulduk. Geçen yıl yaşanan korkunç yangından etkilenen ailelere de yardım etmişlerdi. Her sene ilişkilerimiz daha da gelişiyor” diye konuştu.   Albuquerque Yardım Kurumu Müdürü Pastor John Hill de Raindrop’la çalışmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, “İhtiyaç sahiplerine binlerce yemek dağıtıyoruz ve bunun için şükür hisleriyle doluyum. Raindrop yetkililerine bu bağışları için teşekkür ediyorum. Sayın Belediye Başkanımıza da onlara tavsiye için bizi seçtiğinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.” dedi
Toplantıda Albuquerque Raindrop Müdürü Necip Orhan ve şehrin Türk- Amerikan toplumunun önde gelen üyelerinden işadamı Ahmet Tiryaki ve Resul Aksoy da hazir bulundu. Basın toplantısının ardından, paketlenmiş haldeki et dağıtılmak üzere görevlilere teslim edildi. Teslimin akabinde Belediye Başkanı Berry, eşi Maria Berry ve Raindrop Vakfı temsilcileri evsizlere yemek dağıttı.

Geçen ay kutlanan ‘Kurban bayramı’ vesilesiyle Raindrop Vakfı Albuquerque temsilcileri öncülüğünde Türk-Amerikan toplumu tarafından şehirdeki muhtaç insanlara et bağışlamak için bir kampanya baslatılmıştı. Toplanan etin 300 lbs. (136 kg) kısmının evsizlere ve muhtaçlara ulaştırılması için Albuquerque Belediyesi’yle temas kuruldu. 20 Kasım 2012 tarihinde Başkan Berry’nin organize ettiği basın konferansından sonra etler bizzat Başkanın da katılımıyla dağıtıldı.

Raindrop Müdürü Necip Orhan, vakıf ve yapılan aktiviteler hakkinda bilgi verdikten sonra, Türk kültüründe özellikle Kurban Bayramı’ndaki et paylaşım geleneğinin önemine atıfta bulundu. Orhan, bu bağışın Şükran Gününe denk gelmesinin de hoş bir rastlantı olduğunu hatırlattı.
[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/tDtqZzZRkqA” frameborder=”0″ allowfullscreen]

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.