New Hampshire’da ‘Türk Kahvesi Gecesi’ne yoğun ilgi

New Hampshire’da ‘Türk Kahvesi Gecesi’ne yoğun ilgi

Türk Kültür Merkezi (TCC) tarafından New Hampshire’da ilk kez düzenlenen ‘Türk Kahvesi Gecesi’ yoğun ilgi gördü. Geceye çok sayıda milletvekili ve sivil toplum örgütü üyesi katılırken, bölgede yaşayan Türk toplumunun temsilcileri de programda yer aldı.


TCC New Hampshire’ın tanıtımı ile başlayan programda daha sonra Türk kahvesini diğer kahvelerden ayıran özellikler anlatıldı.

Kahve gecesine katılan konuklara yapılan çekilişle küçük hediyeler de dağıtılırken, geçtiğimiz yıl Türkiye’ye giden milletvekillerinden Lenette Peterson, etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Peterson, TCC’nin bundan sonra yapacağı tüm organizasyonlara katılma sözü verirken, Türk insanın konuk severliğinin yalnızca Anadolu’da değil New Hampshire’a kadar taşımalarından dolayı teşekkür etti.

Program için Maine eyaletinden eşi ile birlikte gelen milletvekili Windol Weaver ise gördükleri misafirperverlik karşısında çok etkilendiklerini söyledi. Weaver, farklı kültürlerin insan hayatına her zaman yeni değerler getirdiğini belirterek, Türk insanının Amerika’ya büyük katma değer sağlayacağına olan inancını dile getirdi. Türklerin zengin tarihi ve derin kültürünü dha yakından taınmak için Türkiye’ye en yakın zamanda gitmeyi arzu ettiğini de vurguladı.

Davetliler kahvelerini yudumlarken yaptıkları uzun soluklu sohbetlerle program geç saatlere kadar sürdü. Programda davetlilere Türk kahvesi ile birlikte baklava ikramı da yapıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.