Michigan dünya kadınlar gününde ‘kadın liderleri’ konuştu

Michigan dünya kadınlar gününde ‘kadın liderleri’ konuştu

Michigan Universitesi, dünya kadınlar gününün anlam ve önemini hatırlatan bir panele ev sahipliği yaptı. Michigan Niagara Vakfı’nın organize ettigi ‘Dünyanın inşasına yön veren kadın liderler’ adlı panele Michigan eyaletinden tanınmış bayan simalar panelist olarak katıldı.

01niagaraPanelistlerden Ruth Holmes ceza davalarını da aydınlatan bir el yazısı uzmanı. Holmes bu panelin zihinlerde bir iz bırakması amacıyla tüm katılımcılara ufak gümüş meşe palamutları hediye etti. Holmes, panel katılımcılarına yeni bir işe başlamak üzereyken bu palamutlara bakıp sabırla bıkmadan usanmadan çalışmanın gerektiğini hatırlamalarını ve ancak bu şekilde neticeye ulaşabileceklerini söyledi.

1939 Harvard üniversitesinden mezun olan, annesinden ilk el yazısı eğitimini alan Ruth Holmes eğitimin önemini vurgulamak için başından geçen bir olayı şu şekilde anlattı. “Annem ömrünü bildiklerini insanlara aktarmaya adamış bir eğitimciydi, ve hayatının sonuna kadar verdiği derslere devam etti. Fakat bir gün çok hastalandı ve o günkü dersini benim vermemi rica etti. O gün annemin hayattaki son günüydü, ölüm döşeğinde bile vereceği dersi düşünüyordu. Dersi tamamlayıp eve geldiğimde annemi son nefesini verirken gördüm.”

Panelistlerden Psikiyatri ve Genetik bilimleri Profesörü Margit Burmeister başarıya ulaşabilmek için insanların verdiği kararlarda esnek olmaları ve başkalarının düşüncelerini de önemsemeleri gerektiğini tecrübeleriyle açıkladı. Her verilecek kararda o kararla ilgili kişilere danışmanın insan hayatına çok büyük faydaları olacağını dile getirdi.

Panelistlerden Japon Edebiyatı Profesörü Esperanza Ramirez-Christensen eğitimin önemine vurgu yaparken özellikle aile eğitiminin eksiksiz olması gerektiğinin ve okul eğitiminin aile eğitiminin üzerine inşa edilebileceğinin üzerinde durdu. Panel moderatörü Dr. Berna Sağlık eğitimcilerin öğrencilerini dünya vizyonuyla yetiştirmeleri gerektigine vurgu yaparken gazeteci Sydney J. Harris’in “Turn mirrors into windows” sözünü katılımcılara hatırlattı.

Türk muftağından ikramların da yapıldığı panelde katılımcılar konusmacıları ceşitli sorularıyla yönlendirdi. Samimi anların yaşandığı panel birçok dostluğun başlangıcı oldu. El yazısının genlerden etkilendiğini açıklayan Holmes ilerde Prof. Burmeister ile beraber insan genlerinin el yazısına etkilerini araştıran bir çalışma yapabileceklerini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.