New Hampshire TCC Anneler Günü’nü Senatör Jeanne Shaheen ile birlikte kutladı

New Hampshire TCC Anneler Günü’nü Senatör Jeanne Shaheen ile birlikte kutladı

New Hampshire (NH) eyaletinde faaliyete geçtikten sonra eyalette kısa zamanda ismini duyurmayı başaran NH Türk Kültür Merkezi’nin (TCC) Manchester’daki şubesinde Anneler Günü özel programı düzenlendi. Programada eyaletin iki federal senatöründen birisi olan Jeanne Shaheen de katıldı.

 

Türk Amerikan toplumunu biraraya getiren programın onur konuğu olan New Hampshire federal Senatörü Jeanne Shaheen oldu. Programa katılmaktan duyduüu memnuniyeti dile getiren Senatör Shaheen’e TCC’nin haftasonu okulu öğrencileri tarafından çiçek takdim edildi. Daha sonra minik öğrencilerle sohbet eden Senatör Shaheen, programa gelen konuklarla da fotoğraf çektirdi.


IMG 7875

TCC Kadın Kolları adına organize edilen programın bir diğer onur konuğu da Türkiye Cumhuriyeti Boston Başkonsolos muavini Konsolos Derya Kara oldu. Konsolos Kara konuşmasında her insanın hayatında annenin en derin etkiye sahip kişi olduğunu söyledi. Konsolos Kara, anneler günün anılması adına etkinliği düzenleyenlere de teşekkür etti.


Haftasonu okulu öğrencilerinin söylediği “Bir Tek Annem Olsun” şarkısı büyük ilgi görürken, ‘Anneme mektup’ yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri takdim edildi.


Programın son bölümünde ‘Yılın Annesi’ ödülüne layık görülen Ferruhiye Yılmaz konuşmasında duygulu anlar yaşadı. Ferruhiye Yılmaz, önce eşinin kanser hastalığından dolayı vefatı sonrası 3 çocuğuna tek başına bakmak zorunda kalır. Ancak hastalık bu defa Ferruhiye Hanım’ın yakasına illet olur ve amansız bir mücadeleye girere. Uzun tedavi sürecinden sonra sabır ve inançla hastalığının üzerinden geldiğini belirten Ferruhiye Yılmaz, bu zamanda kendisine çocuklarının büyük destek çıktığını söyledi.


Yapılan sürpriz hediye çekilişlerinin ardından kapanış konuşması ile program son buldu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.