Maine TCC iftarı Türki toplumu ve Amerikalıları buluşturdu

Maine TCC iftarı Türki toplumu ve Amerikalıları buluşturdu

Maine Türk Kültür Merkezi’nin (TCC) düzenlediği iftar yemeğine ilgi yoğun oldu. Maine TCC tarafından Applewood Inn Freeport’ta düzenlenen iftar programına Amerikan, Azeri, Türkmen ve Türk toplumunun temsilcilerinden oluşan 40 misafir katıldı.

İlk defa bir iftar yemeğinde bulunduğunu ifade eden konuklardan milletvekili Prof. Karen Kusiak, önümüzdeki ay TCC’nin organize ettiği Türkiye gezisine katılacağı için heyecanlı olduğunu ifade etti. Programında konuşan TCC Başkanı Eyüp Şener, insanların farklı toplumlarla bütünleşmesinin çok önemli olduğunu ve dernek olarak bu tür  faaliyetlere devam edeceklerini söyledi. Şener, Maine eyaleti ile Türkiye arasında birçok güzel projeye imza atacaklarını belirtti. Şener, yakın bir zamanda Maine Kültür Merkezi’nin yeni binasına taşınacağı müjedesini de verdi.

Misafirlerden Tarlan Ahmadov ise programa ailesiyle birlikte katılmaktan büyük keyif aldığını dile getirdi. Ahmadov, Maine’de yaşayan Türk ve Azeri toplumunun daha sık bir araya gelerek birlikte faaliyetler yapmasının önemine işaret etti.

Akşam ezanın okunmasıyla misafirler, programa ev sahipliği yapan Adil Yılmaz’ın Türk mutfağının özel yemek çeşitleriyle iftarlarını yaptı. İftar programında davetlilere Türk baklavası ve çay da ikram edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.