Amerikalı grubun tasavvuf müziği eşliğinde iftar

Amerikalı grubun tasavvuf müziği eşliğinde iftar

Çeşitli üniversitelerde Türkçe dersi alan Amerikalı öğrenciler iftarda Raindrop Türkevi’nde buluştu. Öğrencilerin iftar programının özel konuğu ise Austin’de caz müziği yapan Atlas Maior (En uzun Harita) adlı grup oldu.

Texas’ın başkenti Austin’de çeşitli okul ve kurumlarda Türkçe dersi alan Amerikalıların biraraya geldiği iftarın yıldızları Atlas Maior Grubu üyeleri oldu. UT (Texas Üniversitesi), ACC (Austin Community College) ve Raindrop Türkevi’nde çeşitli seviyelerde Türkçe dersleri alan 40 öğrenci, öğretmenleriyle iftarda buluştu.

İftara yarım saat kala başlayan programda vaktin girmesiyle birlikte davetlilerin yemeğe başlaması ve oruçluya karşı duyulan saygıyı göstermesi adına manidardı. İftar zamanı icra ettikleri tasavvuf esintili ilahilerle dinleyicilere huzurlu dakikalar yaşatan Atlas Maior üyeleri Charlie Lockwood (ud), Ted Camat (davul) ve Joshua Thomson (saksafon) Türkiye’ye gitmeye hazırlandıklarını söyledi.

İftar sonrasında kısa bir konuşma yapan grup üyeleri bir ay sonra Türk müziği çalışmaları için İstanbul’a gideceklerini söyledi. 8-22 Eylül tarihlerinde Türkiye’de Türk müziği üzerine araştırma yapacak olan grup üyeleri kendilerine yardımcı olacak profesyonel isimlerle tanışmak istediklerini ifade etti.

Gecede söz alan ve neden Türkçe öğrenmek istediklerini anlatan konukların ortak dileği ise gezi için Türkiye’ye gidebilmekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.