ABD’den Ukrayna ordusuna ölümcül olmayan malzeme yardımı

ABD’den Ukrayna ordusuna ölümcül olmayan malzeme yardımı

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Rusya’nın Ukrayna’da istikrarını bozmak adına yaptığı sorumsuz eylemlere karşılık, ABD’nin Ukrayna ordusuna tıbbi malzeme, miğfer gibi ölümcül olmayan malzeme yardımında bulunacağını söyledi.

Hagel ABD’nin kararını, Polonyalı mevkidaşı Tomasz Siemoniak ile Pentagon’da yaptığı basın toplantısında  duyurdu. Başkan Barack Obama’nın silah dışındaki ekipman yardımı yapılmasını onayladığını ifade eden Hagel, ABD olarak Ukrayna’nın ek yardım taleplerini gözden geçirmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Ukrayna’nın da aralarında olduğu 28 NATO üyesinin tüm ihtimalleri ve krizin sona ermesinin ardından yaşanacakları düşünmeleri gerektiğini vurgulayan Hagel, “ABD ve NATO Rusya’nın Ukrayna’daki eylemlerinin Sovyetleri Birliği’nin topraklarını geri almak şeklinde bir kampanyaya dönüşebileceği ihtimalini göz önünde bulundurmalılar.” dedi.

Her türlü ihtimale karşı teyakkuzda bulunmaları gerektiğini dile getiren Hagel, Rusya’nın son iki aydaki tutumunu ‘tehlikeli sorumsuzluk’ olarak nitelendirdi. Washington yönetimi daha önce de Ukrayna ordusuna yiyecek malzemesi yardımı yapmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.