Çocuklar Başkonsolosu soruları ile hem güldürdü hem de terletti

Çocuklar Başkonsolosu soruları ile hem güldürdü hem de terletti

23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türkiye’nin New York Başkonsolosu Levent M. Bilge, haftasonu okulu olan Atatürk ilk okulu öğrencilerini makamında kabul etti. Makam koltuğuna bu okulun 5. sınıf öğrencisi olan Enes Bıçakçı’yı oturtan Bilge, ziyaretine gelen miniklerle sohbet etti.

Öğrencilerin birbirinden ilginç sorularını yanıtlayan Başkonsolos Bilge, zaman zaman gülmekten kendisini alamadı. ‘‘Sizden önceki Başkonsoloslar, burada çalışan yetkililer kolay işleri yapıp size zor olanları mı bıraktı?’ diyen öğrenciye gülmekten cevap veremeyen Bilge, ‘‘Benden önce burada görev yapan arkadaşlarım da çok çalıştılar ve güzel hizmetler yaptı. Bana zor işleri bıraktıklarını söyleyemem ama yapmam gereken çok işin olduğunu söyleyebilirim.’’ diye cevap verdi.

New York’ta Başkonsolosluk himayesinde neden sadece ilkokul olduğu ve orta, lise okullarının olmadığı sorusuna Bilge, ‘‘İnşallah birgün bu okullarımızda olur, sizlerde oraya devam edersiniz.’’ şeklinde cevap verdi.

New York’taki Başkonsolosluk makamında Atatürk İlkokulu öğrenci, öğretmen ve yetkililerini ağırlayan Levent Bilge, öğrencilerden 23 Nisan’ın önemine dair kısa bir de bilgi aldı. Bilge, öğrenci ve gelen heyete çocukların geleceğin sahipleri olduğunu belirterek her anne-babanın evlatlarının en iyi şekilde yetişmesi için çaba sarf ettiğini dile getirdi. Çocuklardan beklentilerinin barışı, sevgiyi daha çok yayabildikleri dünya inşa etmeleri olarak tanımlayan Bilge, dile getirdiği hedef için öğrencilerden çok çalışma noktasında da söz aldı.

 

Öğrencilere makamında özel yaptırdığı ‘23 Nisan ve Türk bayrağı’ resimli şekerleri ikram eden Bilge, ziyaretçileriyle uzun uzun sohbette etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.