Murdoch, Yahudi gazetelerini dahi anti-İsrailci yaptı!

Murdoch, Yahudi gazetelerini dahi anti-İsrailci yaptı!

Dünya basın imparatoru olarak isim yapan ve İngiltere’de sahibi olduğu gazetenin (News of the World) skandala karşıması ile küresel düzeyde imaj kaybeden News Corporation’ın sahibi Rupert Murdoch, her krizde Yahudi gazetelerinin anti-İsrail tutumu içinde olmakla suçladı. Murdoch ayrıca İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıyı yeterince pro-İsrail perspektifi ile vermeyen CNN ve Associated Press (AP) haber ajansını da eleştirdi.

Gazze’de İsrail askerlerinin hava saldırıları devam ederken cumartesi gecesi kişisel Twitter hesabından İsrail gazetelerini eleştiren Murdoch, Gazze krizinin 5. gününde attığı mesaj ile yine gündeme geldi. Murdoch mesajında, ‘‘Neden her krizde Yahudi gazeteleri sürekli anti-İsrail tutumu içinde olur’’ dedi.

Murdoch cumartesi günü erken saatlerde ise sosyal paylaşım sitesinden paylaştığı mesajında da CNN ile AP haber ajansının Gazze sorunu ile ilgili haber verme yöntemlerini eleştirdi. Murdoch mesajında, ‘‘Ortadoğu her gün kaynamaya hazır. İsrail’in pozisyonu güvencesiz. Bu arada CNN ve AP’nin önyargılı yaklaşımları utanç verici’’ dedi.

Yahudi asıllı Avusturalyalı Murdoch’un pro-İsrail mesajlarına ilk tepkiler de geldi. Basın eleştirmenlerinden Jack Shafer, Murdoch’un son mesajı ile itibar kaybetmeye devam ettiğini gösterdiğini söyledi. Shafer Twitter’da, ‘‘Düşüşü devam ediyor (Murdoch için), ister silsin ister ise yeniden revize etsin’’ dedi. New Yorker dergisinin deneyimli muhabirlerinden Ryan Lizza ise Murdoch’a dalga geçercesine, ‘‘Vay’’ diyerek tepki gösterdi.

Amerika’da muhafazakar ve anti-Müslüman yayınları ile sık sık gündeme gelen New York Post, The Wall Street Journal ile Fox News gibi gazete ve televizyon sahibi Murdoch, 20th Century Fox film yapım şirketinin de patronu durumunda. Ayrıca Murdoch Amerika genelinde yerel basılı ve görsel birçok basın kuruluşunun da sahibi.

  Preferences   Preferences   Preferences § 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 – = Backspace   Tab q w e r t y u i o p [ ]   Return     capslock a s d f g h j k l ; ‘   shift ` z x c v b n m , . / shift     English     Deutsch   Español   Français   Italiano   Português   Русский   alt alt     Preferences

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.