Chicago’lu Müslümanlar, İslam karşıtı metro ilanlarına otobüs reklamıyla cevap verdi

Chicago’lu Müslümanlar, İslam karşıtı metro ilanlarına otobüs reklamıyla cevap verdi

Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında New York ve Washington DC metrolarında boy gösteren İslam karşıtı afişlere bir cevap da Chicago’dan geldi. Chicago’da faaliyet gösteren 25 ayrı otobüse verilen ilanlarda farklı kimliklerden Müslümanlar ‘cihad’ın kendileri için ifade ettiği manayı anlatıyor. MyJihad Inc. başkanı Ahmed Rehab, söz konusu ilanlarda aşağılanan cihad kelimesinin aslında ‘barış ve kardeşlik’ anlamına geldiğini duyurabilmeyi amaçladıklarını söyledi.

myjihad Chicago Ad 2Reklamlardan birinde Hristiyan arkadaşına sarılmış tesettürlü bir kadın, ‘Benim cihadım arkadaşlık yoluyla dinler ve kültürler arası köprüler kurmak’ derken,  bir diğerinde 3 cocuk annesi Amerikalı bir kadın, cihadın kendisi için ‘kaybettiği küçük oğlunun ardından hayata devam edebilmek’ olduğunu ifade ediyor. Bir başka reklamda ise ‘Benim cihadım, insanları dış görünüşleriyle yargılamamak’ deniliyor.

Rehab, otobüs reklamlarının yanı sıra aynı isimli bir web sitesi ve sosyal medya aracılığıyla da projelerini Amerikan halkına ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi. “Cihad, şu ana kadar maalesef Müslüman olduğunu iddia eden teröristlerin faaliyeti olarak tanımlanmış durumda” diyen Rehab, İslam karşıtlarının bu radikalleri Müslüman dünyanın çoğunluğunu teşkil ediyor gibi göstermesi yüzünden cihadın gerçek manasının bilinmediğini söyledi. Bu olumsuz algıyı değiştirebilmek amacıyla Chicago’da buluanan otobüslere reklam verdiklerini ifade eden Rehab, “Bu sayede cihad kelimesini teroristler ve onları manipule eden İslam karşıtlarının elinden alıp, asıl anlamına, yani ‘çabalamak, mücadele etmek, gayret etmek, geliştirmek’ manalarına ulaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

İslam-karşıtı faaliyetleriyle ünlü Pamela Geller tarafından İslam dinini karalamak amacıyla hazırlanan reklamlar önce San Francisco şehrinde bulunan otobüslere, ardından da New York ve Washington DC metro istasyonlarına asılmıştı. ‘Medeniler ile barbar adam arasındaki savasta, medeni olanı destekle! Israil’in arkasinda ol, Cihad’i maglup et!’ yazılı afişler büyük tartışmalara neden olmuş, bazı Yahudi ve Hristiyan kurumlar da ilanın hemen yanına bu görüşü kınayan afişler asmıştı.

Write a comment

1 Comment

  1. Rana Yurtsever January 4, 23:16

    Kampanyamizin web-sitesi http://www.myjihad.org
    Eger Kampanyamiza katkida bulunmak isterseniz, Twitter hesaplarinizdan #MyJihad hashtagiyle sizde kendi cihadinizi paylasabilir ve facebook sayfamizi begenebilirsiniz.

    Tesekkurler,

    Rana Yurtsever
    @r_yurtsever

Only registered users can comment.