George Clooney: Irak savaşı sırasında bir kültür katliamı yaşandı

George Clooney: Irak savaşı sırasında bir kültür katliamı yaşandı

Yazıp yönettiği Hazine Avcıları filminin basın toplantısında konuşan oyuncu George Clooney, hikâyenin gerçek olduğunu söyledi. “Her zaman 2’nci Dünya Savaşı ile ilgili filmlere hayranlık duymuşumdur. ‘The Monuments Men’ kitabını okuyunca hikâye bana çok cazip geldi ve hemen üzerinde çalışmaya başladık.” ifadelerini kullandı.

 

‘The Monuments Men-Hazine Avcıları’ filminin yönetmeni ve başrol oyuncusu George Clooney, Los Angeles’ta basın toplantısı düzenledi. Clooney, Irak Savaşı sırasında birçok müzenin bombalandığını  ve bunun bir kültür katliamı olduğunu söyledi. ‘Hazine Avcıları’ filmi 2’nci Dünya Savaşı sırasında Naziler’in işgal ettikleri ülkelerin değerli antik eserlerini kaçırması, Berlin’de Hitler’in kurmak istediği müzeye gitmeden bir grup tarihçi, heykeltıraş, mimar ve kütüphaneciden oluşan özel askerlerin bu eserleri kurtarmalarını  konu ediyor.

 

Filmin senaryosunu, George Clooney, yapımcı ortağı olan Grant Heslov ile birlikte yazmış. Filmin gerçek bir hikâye olduğunu belirten Clooney, “Her zaman 2’nci Dünya Savaşı ile ilgili filmlere hayranlık duymuşumdur. ‘The Monuments Men’ kitabını okuyunca hikâye bana çok cazip geldi ve hemen üzerinde çalışmaya başladık. Oyunculuklarına güvendiğim ve beni kırmayarak oynamayı kabul eden harika bir ekip kurduk ve ortaya; ‘The Monuments Men’ çıktı.” dedi.

Çekimlere başlamadan önce dünyanın dört bir yanında çeşitli antikacı ve tarihçilerle bir araya geldiklerini belirten Clooney, özellikle set dekorasyonunda çok ince ayrıntılar üzerine çalıştıklarını anlattı. Kültür ve tarihin korunmasının çok önemli olduğuna değinen Clooney, son olarak Irak Savaşı sırasında birçok müzenin bombalandığını dile getirdi. Clooney, “Sanatı korumak için ölmeye değer mi, insan hayatı mı yoksa tarihi sanat eseri mi önemli olan? İşte bunu ‘The Monuments Men’ bize anlatmaya çalışıyor.” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.