New York’lu Müslümanlar bayramların okul takviminde yer alması için toplandı

New York’lu Müslümanlar bayramların okul takviminde yer alması için toplandı

Farklı milletlere mensup ve farklı dilleri konuşan yüzlerce New Yorklu Müslüman, ortak bir amaç, Ramazan ve Kurban Bayramı’nın New York’taki devlet okullarında resmi tatil olarak tanınması için bir araya geldi. Toplu kılınan akşam namazı ve dualarla başlayan toplantı, Mısır, Bosna, Suriye, Pakistan ve Bangladeşli ve diğer milletlerden Müslümanların katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda, 11 Eylül saldırısından sonra Müslümanlara karşı bir güven kaybı yaşandığı ve bunun da bayramların resmi olarak tanınmamasında etkili olduğu dile getirilirken Yahudi ve Hristiyanlara tanınan hakların Müslümanlara da tanınması gerektiği savunuldu. New York şehrinin 1 milyon Müslüman nüfusa sahip olduğunu belirten katılımcılar, bu problemin eşitsizlik ve mağduriyete yol açtığını ifade ettiler.

2013 yılı sonunda seçilen New York’un yeni belediye başkanı Bill de Blasio seçim öncesinde Müslüman bayramlarının okullarda resmi tatil olarak tanınacağı sözünü vermişti. Ancak seçimden sonra ayrıntı vermekten kaçınan de Blasio bunun zaman alacak bir konu olduğunu söylemişti.

Seçim sürecinde bu konuyu yüksek sesle dile getirmeyen Müslüman toplum, seçimlerden sonra bir çalışma başlamaması üzerine harekete geçti. Bazı okullarda protesto gösterileri düzenlendi. Queens Amerikalı Müslümanlar Derneği başkanı Ahmet Jamil, “Eğer Bill de Blasio bu durumdan bir rahatsızlık duymazsa, hiç bir şey yapmayacak gibi gözüküyor, o yüzden 69 devlet okulunda protesto gösterisi düzenledik.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.