New York’ta gelmek bilmeyen bahar, ürünleri stoklarda bıraktı

New York’ta gelmek bilmeyen bahar, ürünleri stoklarda bıraktı

Geçen yıllarda, bu dönemlerde, ilkbahar çoktan gelmiş, havalar ısınmış olurdu ancak bu yıl ABD’nin Doğu yakasına ilkbahar gelmek bilmiyor. Her ne kadar ağaçlar yeşillenmeye, çiçekler açmaya başlamış olsa da hava sıcaklığı halen mevsim normallerinin altında seyrediyor.

Bu yılın yağışlı ve soğuk geçmesi tekstil sektörünü de olumsuz etkiledi. Malum, ABD’de Şubat ayında baharlıklar mağazalarda yerini alıyor. Mart ayı daha girmeden vitrinler tamamen yenileniyor, bahar kıyafetleri sergilenmeye başlanıyor. Vitrinlerde çiçek desenli uzun elbiseler, piliseli şifon etekler, ipek gömlekler hâlâ boy gösteriyor ama bir fark var. Çoğunun üzerine bir ceket, hırka ya da şal geçirilmiş durumda. Yağmurlu havalar ve bitip tükenmeyen soğuk bu değişime yol açtı. İnsanların gözü hâlâ kışlık ürünlerde. Bir perakende mağazasının müdürü olan Maria Matson, “Kışlıklarımızın tümünü şubat ayı itibarıyla outlet mağazalarımıza kaydırdık. Ama havalar kötü gittiğinden kışlık ürünlerin satışları hala sürerken, baharlık ürün gruplarında ise satışlar beklenenin altında.” diyor. Aynı mağazada satış elamanı olarak çalışan Melanie ise “Bu sene kış çok uzun sürdü ve bu bahar diğer nisanlara göre daha kapalı, soğuk geçen bir nisan oldu. Dolayısıyla insanlar gardırobunu yenilemeye ihtiyaç duymuyor. Kışlık ürünlerin satışı ise hala iyi. Geçen nisanda triko ve kaban neredeyse hiç satmamışken bu yıl halen bu ürünleri satıyoruz. Bu yıl yazlıklarda stok olacak gibi görünüyor şu anda.” diyor

Bu durum tekstilcileri  akıllı kumaşlara yöneltebilir. Yünlü ve keten kumaş gibi keskin ayrımlar yerine uzun geçiş mevsimleri düşünülerek hava şartlarına  uyum gösteren uzun sureli giyilebilecek kumaşların kullanıldığı koleksiyonlar hazırlamalı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.